Leònia e los pollenizators #15

Leònia e los pollenizators #15

E vaquí l’episòdi suls pollenizator, en en linha ! Òsca !

Leònia e los pollenizators en occitan enfin !

E vaquí l’episòdi suls pollenizators, en en linha ! Òsca !

Quals pollenizators va rescontrar la Leònia ?

Aprèp sa rescontra amb Meli l’abelha en l’episòdi 14, mon idèa èra de presentar qualques pollenizators que son aisit à veire dins la natura a l’entorn en vila o a la campanha. Me calguèt elegir los mas representatius d’aqueste multitud.

I a donc un parpalhon que vesèm aisidament sus las flors quand comença a far caud a la fin de l’ivèrn. Un autre bestiòta zonzonejanta es l’abelhar, gròs insècte que vòla de flor en flor pesugament del calabrun al solelh colc. E un autre mai discret : lo manja-ròsas que passa sa vida a manjar de pollèn e lo transpòrta sus son esquina.

De segur la desapareisson dels insèctes en general a causa de las activitats umanas es un subjècte del episòdi.

Trantalhèt pas de far circular lo ligam aicí Leònia continuarà de rescontrar de monde dins la natura e vos fara descobrir encara mai de causas!!

Les commentaires sont clos.